Om Mig


Mitt namn är Catharina Hyttsten och jag är född i Farsta/Stockholm. Jag föddes med ett nalle intresse som har varit som en röd tråd genom livet,men det har alltid varit nallar utan päls, som du kan se på det första barnkortet på mig, kort nr 2 har samma nalle mycket mindre päls (hm..) Kanske det är därför jag sammlar på hårlösa gamla nallar !?

Jag har varit gift med Stig i 20 år och vi har 2 underbara ungar: vår dotter My 21 år, som är svetsare och bor i Skåne och vår son Simon 18 år, som går på gymnasiet och älskar köra trial motorcyckel men tycker även om allt som har med el att göra.
Vår famils består även av:
Chablis (Muppe) isabellfärgad ponny
Nisse,den knasiga mellanschnauzer tiken.
Einar och Melker, dumboörade råttbröder.
Brumma, teddymarsvinet
Flisa, grekisk landsköldpadda

 

Vi bor på Värmdö i Stockholms skärgård, i ett rött timmerhus med vita knutar.På sommaren sitter jag gärna i trädgården och jobbar med mina nallar, det är väldigt inspirerande med djur och natur utanför dörren.
Mina nallar är sydda av finaste mohair importerat från Tyskland och Holland.Alla nallar har svarta ögon av glas. Jag använder polyesterfyllning och plast/mineral granulat för tyngdens skull.Nallarna är inte lämpliga för barn utan är ett sammlarobjekt.Mina Nallar är helt handgjorda av mig från början till slut.Jag gör även porslinsdockor, mestadels antika reproduktioner och då helst"French Fashion ladies"(Damdockor med historiska kläder) Vättar och Tomtar är en annan passion jag har,jag nålfiltar dessa udda små varelser som enligt folktron bor under våra hus och hjälper till med div saker.
Jag hoppas du får en trevlig stund nu när du besöker mitt adoptionscenter för Nallar,Vättar och dockor, har du några frågor hör gärna av dig!